امتیاز دادن

اول تابستون هست و هنوز فصل گوجه سبز و آلوچه در تفرش تموم نشده، پس زودتر دست به کار بشید و این آش خوشمزه را تهیه  و نوش جان کنید. چاشنی این آش، گوجه سبز یا آلوچه می باشد که به صورت میوه کامل و تازه درون آش ریخته می شود.این آش، جز آش های باغی به حساب می آید. آش گوجه سبز را می توانید در تفرش (استان مرکزی) با استفاده از پتله و یا دانِ گندله تهیه کنید.

 

مواد لازم برای تهیه آش گوجه سبز ………. برای ۴ نفر

پتله………. ۳ پیمانه

عدس و ماش ………. ۲-۱ پیمانه

سبزی آش ………. ۱ کیلو گرم، پاک نکرده

گوجه سبز یا آلوچه ………. ۳۰۰ گرم

پیاز ………. ۲ عدد بزرگ

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه ……… به میزان لازم

نعنا ( برای نعناع داغ) ………. به میزان لازم

آبغوره ……….. در صورت تمایل و به میزان لازم

 

 

سبزی های آش: تره، جعفری، گشنیز، برگ چغندر یا اسفناج

سبزی های مورد مصرف در آش را به نسبت مساوی استفاده کنید، برای لعاب بیشتر، می توانید میزان برگ چغندر یا اسفناج را بیشتر در نظر بگیرید.

 

پَتلِه : گندم پخته شده، خشک شده و آسیاب شده

بهتر است از پتله ای استفاده شود که زیاد درشت نباشد.

 

طرز تهیه آش گوجه سبز، تفرش

ابتدا یک پیاز را خرد کرده در روغن تفت دهید تا کمی طلایی رنگ شود. سپس به میزان لازم زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید. در این مرحله پتله پاک شده و شسته شده را به آن اضافه کنید. به میزان لازم آب جوش روی پتله ها بریزید، و حدود یک ساعت اجازه دهید تا پتله کاملا پخته شود، در زمان پخت مراقب باشید تا آب آش تمام نشود و پتله ته نگیرد. در صورت کم شدن آب، حتما از آّب جوش برای ادامه پخت استفاده کنید. اجازه دهید تا کاملا پتله پخته و نرم شود.

پس از پختن پتله، عدس و ماش را که از قبل نیم پزشده، به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تمامی مواد با هم بپزند. در نیم ساعت آخر پخت، سبزی آش خرد شده را به آش اضافه و نمک آش را اندازه کنید. زمانیکه سبزی نیم پز شد، گوجه سبزهای شسته و دم گرفته و اندکی آبغوره را به آش اضافه کنید، که تا زمان پخت کامل سبزی و جا افتادن آش، گوجه سبزها نیز نرم و پخته شوند.

میزان آبغوره بستگی به ذائقه شما دارد. در صورت تمایل می توانید میزان آبغوره را بیشتر کرده تا آش ترش تر شود. همچین می توانید میزان گوجه سبز یا آلوچه را نیز بیشتر در نظر بگیرید.

گوجه سبز ها نباید زیاد در آش بجوشند تا نرم و لهیده شوند. این آش زیاد رقیق نیست و می توانید با نان میل کنید.

در پایان که آش کاملا جا افتاد در ظرف مناسب کشیده و با نعناع داغ و پیاز داغ، تزئین و نوش جان کنید.

 

نوووش جااان

 

 

با تشکر از خانم نسترن درخشنده

اشتراک این خبر در :