امتیاز دادن

سیب زمینی سوخته (سرخ کرده)

سیب زمینی سوخته (به قیاس بادام سوخته)، زیاد سوخته نیست، نوعی سیب زمینی سرخ کرده است.

در گذشته، شغل اصلی مردم تفرش (استان مرکزی)، کشاورزی و دامپروری بوده است. محصولات حاصل از این فعالیتها به طرق مختلف برای طول سال نگهداری می شدند . با آغاز فصل بهار، که شروع رویش گیاهان است و هنوز محصولات جدید به دست نیامده، معمولا از باقی مانده مواد غذایی انبار شده استفاده می کردند. از مواد غذایی که به مدت طولانی انبار می شده و معمولاً تنها مواد باقی مانده انبار در فصل بهار بوده، می توان به سیب زمینی و پیاز اشاره کرد.

زنان و مادران عزیز تفرشی، با استفاده از مواد موجود در خانه، غذاهایی ساده، لذیذ و پرانرژی برای اهل خانه تهیه می کردند. یکی از این غذاها، سیب زمینی سوخته یا سیب زمینی سرخ کرده است. این غذا همانطور که گفته شد از مواد باقی مانده در انبار، در فصل بهار تهیه می‌شود. همین طور غذایی مناسب با انرژی بالا برای فصل سرما نیز می باشد.

 

مواد لازم برای ۲ نفر

سیب زمینی، پخته شده………. ۴ عدد، متوسط

پیاز……….. ۱ عدد، بزرگ

کره………. ۱۰-۲۰ گرم

نمک و زردچوبه……… به میزان لازم

روغن برای تهیه پیاز داغ

 

طرز تهیه سیب زمینی سوخته (سرخ کرده)

سیب زمینی ها را شسته، با پوست، بپزید. بهتر است میزان آب لازم برای پخت سیب زمینی ها زیاد نباشد، به عبارتی بخارپز شود.

پس از پخت، سیب زمینی ها را پوست گرفته، با گوشت کوب بکوبید.

پیاز داغ را تهیه کرده و به سیب زمینی های کوبیده شده، اضافه کنید.

درون تابه ای، کره را روی حرارت آب کنید و مخلوط سیب زمینی و پیاز داغ را اضافه کنید. نمک و زردچوبه را اضافه کنید و کمی در تابه بچرخانید.

سپس درِ ظرف را گذاشته، حرارت را کم کنید تا سیب زمینی دَم بکشد.

ته دیگ سیب زمینی، برشته و طلایی خواهد شد، و از این رو سیب زمینی سوخته یا برشته نام گرفته است. غذای مناسبی برای وعده نهار می باشد.

این غذا را با نان و سبزی خوردن میل کنید.

نوووش جاااان

 

برگرفته از :

کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز، نجف دریابندری

اشتراک این خبر در :