امتیاز دادن

خورش کَنگَر (کِنگَر)

خورش کنگر، جزء خورش های سبز به شمار می رود.

خورش های سبز، خورش هایی هستند که یک پای ثابت آن ها را سبزی هایی مانند تره، جعفری، نعناع و گشنیز تشکیل می‌دهند.

 

مواد لازم برای ۴_۶ نفر

گوشت گوسفندی خرد شده (سردست )……….۵۰۰ گرم

کنگر خرد شده (تیغ گرفته)………. ۵۰۰ گرم

نعناع و جعفری (پاک شده و ساطوری)………. ۵۰۰ گرم

لوبیا قرمز (پخته شده)………. ۱لیوان

پیاز (ساطوری)………. ۱ عدد متوسط

آبغوره……….. ۵ قاشق غذاخوری

روغن………. به میزان لازم

نمک، فلفل………. به میزان لازم

 

طرز تهیه خورش کنگر

 

پیاز خرد شده را به همراه مقداری روغن، روی حرارت ملایم، تفت داده تا حدی که طلایی رنگ شود.

سپس گوشت را به آن اضافه می کنیم و حدود ۵ دقیقه تفت می دهیم.

پس از آن، ۳ پیمانه آب به گوشت و پیاز تفت داده شده اضافه می کنیم و بعد از جوش آمدن کامل آب، حرارت را کم کرده، در ظرف را بسته و حدود ۳ ساعت زمان می دهیم تا گوشت کاملا پخته شود.

 

۳_۴ قاشق غذاخوری روغن را درون تابه ای ریخته و کنگر را به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم تفت می دهیم تا کمی نرم شده و از حالت خامی درآید.

سپس نعناع و جعفری ساطوری شده را اضافه کرده و حدود ۱۰ دقیقه به همراه کنگر، تفت می دهیم.

یک ساعت مانده به پایان پخت گوشت، کنگر و سبزی سرخ شده و لوبیایی که از قبل پخته شده است را به گوشت اضافه کرده و بهم میزنیم.

سپس آبغوره و اندکی نمک و فلفل را اضافه می کنیم.

در ۱۵ دقیقه آخر پخت، در ظرف را باز می گذاریم تا خورش به روغن بنشیند. در این مرحله حرارت باید به اندازه ای باشد که خورش از ریز جوش نیفتد.

 

خورش کنگر جزء آن دسته از خورش هایی هست که معمولاً به صورت تَنگ آب (آب خورش بسیار اندک هست) و به روغن نشسته، تهیه می‌شود.

اشتراک این خبر در :