امتیاز دادن


برگ مو شور

 

برگ مو تازه را می توان شور کرد و در فصل هایی که برگ مو تازه به دست نمی آید، آن را برای پیچیدن دلمه برگ مو، به کار برد.

 

در ایام گذشته که وسایل و امکانات نگهداری مواد غذایی به تنوع و گستردگی زمان حال نبود،

مردم به روش های مختلفی، مواد غذایی را برای خارج از فصل، نگهداری می کردند.

یکی از روش های نگهداری مواد غذایی برای خارج از فصل و به مدت طولانی، « شور انداختن » بود.

امروزه برای نگهداری بسیاری از مواد، از روش فریز کردن استفاده می کنند.

برگ مو را می توان پس از دُم گرفتن و شستن، روی هم چیده و درون کیسه فریزر گذاشته و در فریزر به مدت طولانی نگهداری کرد.

فریز کردن برگ مو اگر به خوبی انجام نگیرد و در مکان مناسب قرار نگیرد، باعث می شود تا برگها خشک و خُرد شوند.

روشی که در گذشته برای نگهداری برگ مو استفاده می کردند، « شور انداختن برگ مو » بوده است.

برگ مو تازه را می توان شور کرد و در فصل هایی که برگ مو تازه به دست نمی آید، آن را برای پیچیدن دلمه برگ مو، به کار برد.

« شور انداختن برگ مو » باعث می شود تا برگ ها به مدت طولانی و با حفظ بافت نرم، باقی بماند.

هنگام استفاده از برگ شور، برگ به همان تازگی و نرمی حالتی است که در فصل برگ مو، دلمه را با آن می پیچند.

 

 

 

مواد لازم برای تهیه برگ مو شور :

برگ مو ………. یک کیلوگرم

آب ………. یک لیتر

نمک ………. نیم تا یک پیمانه

 

 

طرز تهیه برگ مو شور :

برگ مو تازه را بشویید، درون سبد گذاشته یا در آفتاب پهن کنید تا آب آن چیده شود.

یک لیتر آب را با نیم پیمانه نمک در ظرف مناسب بریزید، روی حرارت گذاشته تا ۲۰ دقیقه بجوشد.

پس از ۲۰ دقیقه، ظرف آب نمک را از روی حرارت برداشته، کنار گذاشته تا کمی خنک شود.

برگ موها را به‌صورت دسته ای، روی هم چیده، درون ظرف شیشه ای تمیز قرار دهید تا ظرف پر شود،

سپس آب نمک نسبتاً گرم را روی آن ها بریزید.

درب ظرف را بسته تا گرمای حاصل از آب باعث وکیوم شدن شیشه شده و مانع نفوذ هوا گردد.

 

برگ مو شور را در مکانی خنک به مدت شش ماه تا یک سال می توان نگهداری کرد.

به هنگام مصرف می توانید، برگ ها را درون آب سرد بخوابانید تا نمک آن گرفته شود.

 

 

در فصل برگ مو، برای تهیه دلمه، برگ مو را درون آب در حال جوش انداخته و بعد از مدت کوتاهی (کمتر از یک دقیقه)، از آب خارج کنید.

این کار باعث می شود تا برگ مو نرم شود و پیچیدن دلمه راحت تر باشد.

 


مأخذ:

کتاب مستطاب آشپزی، از سیر تا پیاز؛ نجف دریابندری

 

تهیه و تنظیم: سپیده محبّ علی


 

اشتراک این خبر در :