طرز تهیه حلوا پُرشُکی، تفرش

طرز تهیه حلوا پُرشُکی، تفرش

امتیاز دادن

۱۹۷۹۲۲_hou12073


حلوایی است بسیار خوش طعم و مقوی که تهیه آرد آن یا همان پُرشُک، مهارت خاصی نیاز دارد. تفرش به شهر گردو و بادام شهرت دارد و حلوای پُرشُکی تفرش نیز با مقداری زیاد گردو و بادام، مخلوط و تهیه می شود.

آرد مخصوص این حلوا یا پُرشُک به این صورت تهیه می شود؛ آرد را در ظرفی تخت الک کرده (تا هوادهی شود)، سپس در کف ظرف پهن می کنیم و  آب را به صورت قطره قطره روی آن می پاشند. کمی که حالت خمیری پیدا کرد، آن را با دست می مالند و از پشت قَربیل رد می کنند تا به صورت گلوله های ریز درآِید. از این آرد در تهیه حلوا و آش استفاده می کنند.

 

 

مواد لازم برای تهیه حلوا پُرشُکی تفرش؛

آرد ……….  دو پیمانه

شکر ……….  یک پیمانه

آب ………. دوپیمانه

گلاب ………. نصف پیمانه

روغن ………. به میزان لازم

زعفران ساییده شده ………. یک قاشق چایی خوری سرخالی

هل ساییده شده ………. نصف قاشق چای خوری

گردو بادام خُردشده ………. به اندازه دلخواه

 

طرز تهیه حلوا پُرشُکی تفرش؛

ابتدا آرد را الک می کنیم و درون ظرف پهن می کنیم. سپس روی آرد، آب پاشیده، به حدی که کمی خمیر شود.

آردی را که کمی خمیر شده است را  از پشت قربیل رد می کنیم و دوباره الک میکنیم. در این مرحله دانه های گلوله شده ریز خمیری، درون الک باقی مانده و آرد به زیر الک می ریزد. (قَربیل به صافی گفته می شود که سوراخ های آن از الک درشت تر باشد.)

آرد آن را جدا میگذاریم و دانه های گلوله شده را نیز جدا میگذاریم، تا حدود دوساعت، اصطلاحا هوا بخورد و خشک شود. در این مدت گلوله های خمیری را زیر و رو کرده تا به هم نچسبد و کاملا خشک شود.

شکر و آب را مخلوط کرده و روی حرارت گذاشته تا کاملا حل شود. مخلوط شکر و آب که به جوش آمد و خوب حل شد، از روی حرارت برداشته و به آن هل و زعفران ساییده شده و گلاب را اضافه می کنیم.

حاصل خمیر کردن آرد اولیه و الک کردن آن، دو بخش بود: آرد و گلوله های ریز خمیری

بخشی از آرد که به صورت گلوله های ریز در آمده بود را بدون روغن، خوب تفت می دهیم (در اصطلاح تفرشی ها، آرد را بو می دهیم.).  سپس باقی مانده آرد را که جدا کرده بودیم، به آن  اضافه می کنیم ، تفت می دهیم ( بو می دهیم) تا بوی خامی آرد گرفته شود.

سپس روغن را به آن اضافه کرده و خوب سرخ می کنیم تا رنگ آرد از سفیدی به رنگ نخودی متمایل شود (هرچه رنگ آرد در این مرحله تیره تر شود، رنگ حلوا هم تیره تر می شود.).میزان روغن باید در حدی باشد که آرد خشک و حالت گلوله گلوله نداشته باشد و یا آرد در روغن غوطه ور نباشد.

وقتی خوب سرخ شد، مخلوط آب و شکر و زعفران و… را که درست کرده بودیم به آرد سرخ شده اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا یکنواخت شود. گردو و بادام خُرد شده را تا حلوا یخ نشده به آن اضافه می کنیم و خوب مخلوط کرده تا یکنواخت شود.

برای به روغن افتادن، حلوا را در ظرفی گود که در اصطلاح تفرشی به آن تیان گفته می شود، به صورت غلتاندن در کف ظرف، حرکت می دهیم تا کاملا به روغن بیفتد.

بعد از اینکه کمی حرارت حلوا فرونشست، آن را به ظرف مورد نظر منتقل کرده و به دلخواه تزئین می کنیم.


 

 

با تشکر از:

خانم محترم افتحی

خانم نسترن درخشنده

خانم عطیه محبعلی

 

نظر دهید !!!

نظر شما برای “طرز تهیه حلوا پُرشُکی، تفرش”



قالب وردپرس  php shell indir https://easyesthetic.com/findikzade escort anadolu yakası escort beylikdüzü escort fındıkzade escort atakoy escort şişli escort şirinevler escort istanbul escort halkalı escort beylikdüzü escort şişli escort şirinevler escort افضل شركات الفوركس المرخصة و الموثوقةrestbetrestbet