امتیاز دادن


«نرگسی کَدوغَک»

 

بهار است و فصل رویش گیاهان. این روزها، دشت و صحرا پر شده از گیاهان خودرو.

در اوایل فصل بهار، در مناطق مختلف تفرش، گیاهان صحرایی متفاوتی رشد کرده و اهالی منطقه، با سبزی های صحرایی، انواع غذاها را تهیه می کنند.

کَدوغَک / کدوقَک، از سبزی های صحرایی منطقه تفرش است که طعمی شیرین دارد.

به علت طعم شیرین، این سبزی در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد؛ از جمله آش، کوکو و … .

نرگسی کَدوغَک، غذایی ساده و خوش طعم است که در اواسط بهار (فصل رویش این گیاه صحرایی)، توسط اهالی منطقه تفرش تهیه می شود.

 

مواد لازم برای تهیه نرگسی کَدوغک ………. برای ۱-۲ نفر

کَدوغک بخارپز شده ………. یک استکان

گوشت چرخ کرده ……….یک استکان

پیاز ……….یک عدد کوچک

تخم مرغ ……….۱-۲ عدد

نمک و زردچوبه ………. به میزان دلخواه

روغن یا کره ………. به میزان لازم

 

طرز تهیه نرگسی کَدوغَک

ابتدا پیاز را در روغن یا کره تفت داده تا کمی سبک شود.

کره عطر بهتری به غذا می دهد.

سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و خوب تفت دهید تا کاملاً سرخ شده و بپزد.

برای پخت کدوغک، نیاز به آب زیاد نیست، بهتر است با آب خود سبزی و قطرات آبی که پس از شستن روی کدوغک باقی مانده، بخارپز شود.

کدوغک ها را هنگام پخت بچرخانید تا کاملاً نرم و ریز شوند.

سپس به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا کاملاً با هم مخلوط شوند.

نمک و زردچوبه را به مخلوط گوشت و سبزی اضافه کنید.

مواد را کف ماهیتابه پخش کنید و به تعداد تخم مرغ ها، میان آن چاله ای باز کنید.

تخم مرغ را درون چاله بشکنید.

در تهیه نرگسی، تخم مرغ به صورت کامل روی مواد پخته می شود و زرده و سفیده با هم مخلوط نمی شوند.

حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا سفیده تخم مرغ ببندد.

پس از پخت کامل سفیده تخم مرغ، غذا را در ظرفی مناسب کشیده و با نان میل کنید.

 

نوووووش جااااان

 


 

با تشکر از خانم مریم کاظمی

تهیه و تنظیم: سپیده محبّ علی

اشتراک این خبر در :