امتیاز دادن



بورانی غذای ساده و مطبوعی است که یک پای آن همیشه ماست است

و پای دیگرش می تواند از یک یا چند نوع سبزی یا تره بار، خام یا پخته، تازه یا خشک، تشکیل شود.

 

اهالی منطقه تفرش، در فصل بهار غذاهای متنوع با سبزی های کوهی و شیر و ماست تهیه می کنند،

چرا که تولیدات لبنیات گوسفندی نیز در این فصل سال زیاد هست…

 

یکی از غذاهای ساده در فصل بهار در منطقه تفرش، « کنگر ماست » یا « بورانی کنگر » است.

 

مواد لازم برای تهیه کنگر ماست ( ۳ نفر ):

  • کنگر پاک شده و خرد شده ………. یک پیمانه،
  • ماست چکیده ………. دو پیمانه،
  • سیر ………. ۱-٢ حبه،
  • نعناع خشک ……… یک قاشق غذاخوری،
  • نمک ………. به میزان لازم،
  • فلفل سیاه ……….. به دلخواه،

 

طرز تهیه کنگر ماست:

کنگرها را پاک کرده، تیغ آن ها را بگیرید و بشویید .
به صورت نگینی خرد کرده و با میزان مناسب آب و کمی نمک بپزید.
زمانی که کنگرها پخته و کمی نرم شد، درون آبکش ریخته و کنار بگذارید، تا خنک شود.

 





ماست چکیده را با مقدار کمی آب بهم بزنید تا روان‌تر شود.
کنگر پخته، سیر کوبیده، نعناع خشک و نمک را به ماست اضافه کنید و به آرامی بهم بزنید.
ظرف کنگر ماست را به مدت چند ساعت در یخچال قرار داده تا جا بیفتد.

 

نوووووش جااااان

 


 

توضیحاتی در مورد بورانی…

بورانی، در واقع نوعی سالاد است.
با این تفاوت که در قیاس با سالاد اروپایی، سس آن که همان ماست باشد، قدری بیشتر است.
به طوری که سبزی در سس( ماست )، شناور می شود.
به همین دلیل به جای آنکه ماست را روی تره بار خام یا پخته بریزیم، معمولاً تره بار را درون ماست میریزیم.

ماست بورانی بهتر است چکیده یا نیم چکیده باشد.
برای تهیه هر مدل بورانی می توان بر حسب دلخواه از یک پر تا ۵ پر سیر ساطوری یا کوبیده، اضافه کرد.




با تشکر از: خانم نسترن درخشنده، خانم مهناز صیادی.

 

مأخذ : کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز، نجف دریابندری، نشر کارنامه ،١٣٨٩.

 

تهیه و تنظیم : سپیده محبّ علی

اشتراک این خبر در :