امتیاز دادن

Negar_۲۳۰۸۲۰۱۶_۱۱۰۰۳۸


 کوکو بادمجان از غذاهای محلی و خوش طعم در شهرستان تفرش (استان مرکزی) هست که دستور تهیه آن بسیار ساده می باشد.

پیش از ارائه دستور پخت این غذا، لازم است تعریفی از کوکو به عنوان یک فرآورده خاص آشپزی ایرانی، بیان گردد.

کوکو نوعی خاگینه یا اُملت است. تخم مرغ جز ثابت این غذاها بوده با این تفاوت که در خاگینه، تخم مرغ پوسته مواد داخلی را تشکیل می دهد و در کوکو، تخم مرغ ملاطی است که مواد کوکو را به هم می چسباند. تنوع در کوکو و خاگینه می تواند بی پایان باشد.

کوکو بادمجان به شیوه ای که توضیح داده می شود، بسیار ساده بوده و سریع آماده می شود.

 

aubergine


مواد لازم برای تهیه کوکو بادمجان………. ۴ نفر

بادمجان دلمه ای ………. ۳ عدد بزرگ ( یا یک کیلوگرم بادمجان قلمی)

تخم مرغ ……… ۵ عدد

نمک و زردچوبه ………. به میزان لازم

روغن ………. به میزان لازم

فلفل سیاه ………. به دلخواه

 

طرز تهیه کوکو بادمجان

بادمجان ها را پوست گرفته و خُرد کرده سپس با غذاساز، چرخ کنید یا با رنده ریز، رنده کنید.

پس از لِه شدن یا رنده شدن بادمجان ها، آب آن ها را بگیرید به این ترتیب که بادمجان های لِه شده را بین دو دست فشار دهید تا زهرآب آن گرفته شود.

سپس با تخم مرغ و مقدار لازم نمک و زردچوبه و فلفل سیاه، مخلوط کرده و خوب بهم بزنید تا مایه یکدستی حاص شود.

روغن را در تابه ریخته تا کاملا داغ شود. مخلوط را به ضخامت یک سانت درون تابه بریزید. ضخامت لایه مواد کوکو بادمجان، نباید خیلی زیاد باشد.

بعد از بسته شدن مایه کوکو، با تیرک (کفگیرک) روی کوکو خط انداخته و به چند بخش، تقسیم کنید. پس از سرخ شدن یک طرف کوکو، به آرامی کوکو را برگردانده تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.

نباید درب تابه را بگذارید. در این صورت کوکو نرم می شود.

پس از سرخ شدن هر دوسمت کوکو، قطعات کوکو را در ظرف مناسب قرار داده و با نان و سبزی خوردن، میل نمایید.

 

به همین سادگی …

نوووش جااان


با تشکر از : خانم نسترن درخشنده

 

توضیحات مربوط به تعریف کوکو و خاگینه، برگرفته از کتاب:

کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز، نجف دریابندری

 

اشتراک این خبر در :