امتیاز دادن


تره کوهی یا سیرک از سبزی های صحرایی منطقه تفرش می باشد.
اهالی منطقه تفرش به این سبزی « سیریچک » گویند و با آن غذاهای مختلفی مانند کوکو، آش، سبزی پلو، پتله پلو و… تهیه می کنند.
همچنین در پخت نان محلی و دست بسته( کلوچه مغزدار)، سیریچک مورد استفاده قرار می گیرد.

کوکو سیریچک، یکی از غذاهای ساده فصل بهار هست که با این سبزی کوهی، در تفرش تهیه می شود.

 

مواد لازم برای تهیه کوکو سیریچک ( سیرک یا تره کوهی )

سیریچک( سیرک )………. ۲۵۰ گرم
تخم مرغ………. ۵ عدد
نمک و زردچوبه………. به میزان لازم
روغن……… به میزان لازم

 

طرز تهیه کوکو سیریچک ( سیرک یا تره کوهی )

سیریچک ظاهری مانند تره دارد و رنگ آن سبز روشن با انتهایی زرد رنگ می باشد.

سیریچک ها را پاک کرده و بشویید.
پس از آنکه رطوبت آن کم شد، خیلی ریز خرد کنید.
در ظرف مناسب ریخته و نمک و زردچوبه را به میزان دلخواه به آن اضافه کنید و بهم زنید.
سپس تخم مرغ ها را روی آن بشکنید و به خوبی مخلوط کنید.
روغن را درون تابه ریخته تا کمی داغ شود.
مخلوط یکدست سبزی و تخم مرغ را درون روغن ریخته و خوب پخش کنید.
درب تابه را گذاشته تا کوکو خودش را بگیرد.
سپس به قطعاتی کوچکتر تقسیم کنید.
در این مرحله اگر نیاز به روغن هست، اندکی روغن به وسط تابه اضافه کنید.
پس از آنکه قطعات کوکو، اصطلاحا خودش را گرفت، آن ها را برگردانید تا روی دیگر کوکو نیز سرخ شود.

پس از سرخ شدن دو روی کوکو و مغزپخت شدن آن، در کنار سبزی پلو یا نان، میل کنید.

نکته : می توانید قبل از اضافه کردن تخم مرغ، نصف تا یک قاشق غذاخوری آرد گندم( برای این مقدار مواد اولیه )به سبزی اضافه کنید.
سبزی را با آرد خوب بهم بزنید.
اضافه کردن آرد باعث می شود تا تخم مرغ در کل مخلوط به‌طور یکنواخت پخش شود.

به این ترتیب، هنگام سرخ شدن، اصطلاحا تخم مرغ  تَه نمی نشیند و یک طرف کوکو، تخم مرغ بیشتری نخواهد داشت.
علاوه بر این، آرد باعث می شود تا بافت کوکو، پفکی تر باشد.
نووووووش جاااااااان

 

 

تهیه و تنظیم : سپیده محبّ علی

اشتراک این خبر در :