امتیاز دادن

گورِماست (گوره ماست)

 

گوره ماست از غذاهای محلی استان مرکزی می باشد.

غذایی فصلی و بسیار پُر انرژی است. در فصل بهار و از شیر تازه گوسفندی ( در روستاها به دلیل فراوانی شیر تازه) تهیه می‌شود.

ماده اصلی این غذا، شیر گوسفند و طرز تهیه آن بسیار ساده می باشد .

 

گورماست

ماستی که صحرا نشینان سازند و آن ماست چکیده ای است که شیر خام در آن داخل کنند و برهم زنند و خورند. (لغت‌نامه دهخدا)

 

(اسم) [قدیمی][gurmast]

ماست چکیده که با شیر مخلوط کنند. (فرهنگ لغت عمید)

 

گُرماست(دوغ تُرکی)

دوغی است که به جای آب در ماست، شیر می ریزند. این دوغ بسیار مایه دار و سیر کننده می شود.

 

گُرماست ( gormast ) غذایی ساده و خاص چوپانان خراسانی است. همان طور که از اسمش پیداست ، بسیار مقوی و پر انرژی است ؛ ماستی است که بدن را آتش می زند..!

 

گورِماست (گوره ماست)

 

مواد لازم برای ۲ نفر

شیر (گوسفندی) ………. ۱ لیوان

ماست شیرین(گوسفندی) ………. ۱ لیوان

شکر………. به میزان لازم

نان محلی خشک………. به میزان لازم

 

 

طرز تهیه

شیر(گوسفندی) و ماست شیرین چکیده(گوسفندی) را به نسبت مساوی با هم مخلوط کرده و خوب بهم می زنیم.

در صورت تمایل می توانید اندکی شکر به مخلوط اضافه کنید تا اندکی شیرین شود.

می توانید مقداری نان در مخلوط شیر و ماست تِلیت یا به همین صورت نوش جان کنید.

 

میزان شیر و ماست بستگی به ذائقه هر فرد دارد. در صورت تمایل می توانید میزان شیر یا ماست را تغییر دهید.

شیر مورد استفاده می تواند سرد یا ولرم باشد.

(از سلامت شیر مطمئن باشید.)

 

گورماست، غذایی فصلی است. با شیر و ماست گوسفندی و در فصل بهار تهیه می گردد.

می توان با شیر و ماست گاوی هم تهیه و نوش جان کنید،در این صورت طعم سبک تری خواهد داشت.

 

💗وب سایت رسمی تفرشیا💗

 

https://telegram.me/joinchat/CFrTfjxMVd-1M-uWeEny7w

 

www.tafreshia.ir

اشتراک این خبر در :