امتیاز دادن

گرده غوره به عنوان چاشنی در انواع غذاهای گوشتی، کلم پلو، خورش کدو و… مورد استفاده قرار می گیرد.

غوره مورد استفاده برای تهیه این چاشنی، غوره عسگری می باشد، که نباید نرم شده و آب انداخته باشد.

فصل برداشت غوره عسگری برای تهیه گردغوره در تفرش(استان مرکزی)، تیرماه می باشد.

برای تهیه گرد غوره، ابتدا غوره عسگری که نرم نشده است را با خوشه شسته تا آب به درون دانه های غوره نفوذ نکند. سپس غوره را دانه دانه کرده و دم غوره را بگیرید.

Negar_۲۵۰۷۲۰۱۶_۲۲۳۰۲۷


دانه های غوره را درون آبکش فلزی یا پلاستیکی ریخته و مقابل نور خورشید و در فضای باز قرار دهید تا کاملا خشک شود. حرارت و شدت تابش نور خورشید باعث می شود که غوره ها زودتر خشک شده و کیفیت بهتری داشته باشند. ۲ تا ۳ روز زمان لازم است تا غوره ها زیر تابش شدید آفتاب، کاملا خشک شوند.

رنگ غوره ها به مرورتغییر کرده و قهوه ای رنگ می شوند. هراز گاهی غوره ها را زیر و رو کنید تا غوره های زیرین نیز آفتاب ورده و یکدست خشک شوند.

Negar_۲۵۰۷۲۰۱۶_۲۲۲۸۰۱


پس از خشک شدن کامل غوره ها، درون آسیاب ریخته و غوره های خشک شده را پودر کنید.

گرد غوره را درون ظرف شیشه ای ریخته و نگهداری کنید.

 

Negar_۲۵۰۷۲۰۱۶_۲۲۲۸۵۸


Negar_۲۵۰۷۲۰۱۶_۲۲۲۹۳۲


 

با تشکر از خانم نسترن درخشنده

اشتراک این خبر در :