غوره غوره،

غوره غوره،

امتیاز دادن

این ترشی یا شور، نوعی چاشنی برای غذا به حساب می آید و در کنار بسیاری از غذاها به خصوص غذاهای گوشتی مورد مصرف قرار می گیرد. غوره مناسب برای تهیه این ترشی، غوره عسکری می باشد. علت انتخاب این نوع غوره، کم آب بودن حبه های غوره عسکری می باشد که باعث میشود، ترشی کپک نزند و همچنین فاصله حبه های غوره عسکری روی خوشه زیاد بوده و به راحتی شسته و جدا می شود، همچنین حبه ها فاقد هسته می باشند.

 

مواد لازم برای تهیه ترشی غوره (غوره غوره)

برای تهیه ترشی در ظروف یک کیلویی ( شیشه مربایی بزرگ) به مواد زیر نیاز داریم:

غوره عسکری ………. به میزان لازم ( ۳ خوشه بزرگ)

در هنگام تهیه غوره دقت کنید که حبه ها کم آب و سفت باشند و نرم و آبدار نشده باشند.

آبغوره ………… به میزان لازم

ترجیحا از آب غوره عسکری و آبغوره جوشیده شده، استفاده کنید. آبغوره به میزانی باشد که روی غوره های درون ظرف را بگیرد.

نمک ……….. به میزان لازم

در حدی که باعث شوری بیش ازحد غوره غوره نشود و از کپک زدن ترشی جلوگیری کند. برای ترشی در ظروف یک کیلویی، یک قاشق غذاخوری سر صاف نمک، کافی می باشد.

 

طرز تهیه غوره غوره

ابتدا غوره های عسکری را پاک کنید به این معنا که دانه های خراب و له شده را جدا کنید و با آب بشویید.

غوره عسکری را با خوشه، یا بدون خوشه ولی با دُم متصل به حبه ها برای ترشی غوره به کار می برند. در تفرش (استان مرکزی)، بیشتر از خوشه کامل برای تهیه این ترشی استفاده می کنند.

خوشه های غوره را با آب جوشیده و سرد شده بشویید. درون آبکش ریخته تا آب آن برود. سپس درون ظرف تمیز و مناسب و شیشه ای، تا اندازه ای که شیشه پر شود، بریزید. آب غوره جوشیده شده را به میزانی که روی غوره ها را بگیرد و ظرف پر شود، درون ظرف ترشی ریخته و کمی نمک روی سطح ترشی بریزید. درِ ظرف را بسته و در مکانی خنک نگهداری کنید.

ترشی بعد از سه  ماه رسیده و قابل مصرف می باشد.

بهتر است این ترشی در ظروف کوچک تهیه شود و به سرعت مصرف گردد، زیرا بعد از باز شدن درِ ظرف ترشی، ترشی غوره به سرعت کپک زده و خراب می شود.

 

نوووش جااان

 

 

با تشکر از خانم نسترن درخشنده

برگرفته از:

کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز، نجف دریابندری

نظر دهید !!!

نظر شما برای “غوره غوره،”



قالب وردپرس  php shell indir