مربای غنچه گل محمدی

مربای غنچه گل محمدی

امتیاز دادن

مربا

کلمه مربا به معنای تربیت شده یا پرورده است.

در ارتباط با خوراکی ها، منظور از تربیت شدن یا پرورش یافتن، جذب شیرینی و پیدا کردن قابلیت نگهداری است.

میوه ها از لحاظ محتوای قند (شیرینی) و ترشی (اسید) و اَنگُم (پِکتین یا صمغ) متفاوت از یکدیگر هستند. در بعضی از موادی که برای تهیه مربا به کار می روند، مانند پوست هندوانه و گل محمدی هیچ کدام از این سه ماده وجود ندارد.

از آنجا که شکر، پای همیشگی و ثابت مربا است، کمبود شیرینی مواد و میوه ها، همیشه جبران می شود، ولی معمولاً کمبود ترشی و اَنگُم میوه های مربایی جبران نمی شود و میوه و مواد را به همان صورتی که هست در محلول قند «می پرورانیم».

در مربای فرنگی  «جم(jam) و مارمالاد(marmalade)» ،معمولاً توازن میان سه عامل قند، ترشی و اَنگُم رعایت می شود.

 

مربای غنچه گل‌محمدی

سابقه بهره برداری از گل محمدی در شهرستان تفرش به صد ها سال پیش برمی گردد  که بیشتر  به صورت تک بوته در مزارع  یافت می شد. در شهرستان تفرش چندین هکتار گلستان وجود دارد که اکثر درختچه های  آنها جوان بوده و در شروع باردهی هستند. 

چندین  واحد گلاب گیری در سطح شهرستان فعال هستند. گلبرگهای گل محمدی را خشک کرده در کنار ماست و دوغ و…. استفاده می کنند. همچنین از گل تازه یا خشک آن، مربا تهیه می‌کند کنند.

 

مواد لازم برای یک شیشه کوچک مربا:

شکر……….. ۲ لیوان

آب………. ۲.۵ لیوان

غنچه گل محمدی………. ۱ لیوان

آب لیمو…………. ۲ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه :

ابتدا غنچه های گل محمدی که سفت و تازه هستند و شل و نرم نشده اند را پاک کنید. به این صورت که، دمبرگ و ساقه و کاسبرگ ها را به آرامی جدا کنید .

دقت کنید حالت غنچه گل حفظ شود و شکل ظاهری غنچه به هم نریزد.

یک سوزن ضخیم را از انتها،  وارد برچه یا بخش سفت انتهای گل کنید تا این سوراخ باعث شود که رطوبت و سپس شهد زودتر جذب غنچه شود و وسط غنچه ها سفت باقی نمانند .

غنچه‌ها را با آب سرد بشویید و آبکش کنید.

اکنون شهد را با ترکیب آب و شکر آماده کنید. در صورت تمایل می توانید به ترکیب شهد، نصف پیمانه گلاب اضافه کنید.

اجازه دهید تا شربت مربا غلظت گرفته و حباب های ریز بزند و به اندازه ای قوام بیاد که مربا را باید از روی حرارت برداشت . سپس غنچه های گل را همراه با آبلیموترش، داخل شهدی که در حال جوش است , بریزید .

درب ظرف را باز بگذارید تا رنگ گل عوض نشود و گلبرگها، صورتی و زیبا و شفاف بماند و کدر و تیره نشود . بلافاصله هم زده و از روی حرارت بردارید و روی آن دمکنی بگذارید و اجازه دهید یک روز با دمای خود مربا دم بکشد .

وقتی کاملا سرد شد، می توانید به یخچال انتقال داده و مدت یک هفته به‌صورت تازه در یخچال نگهداری کنید.

هنگام سرو می‌توانید مقداری خلال پسته و گردو خرد شده و .. به آن اضافه کرده و تزیین کنید.

 

برگرفته از :

www.nedayetafresh.ir

www.press.jamejamonline.ir

www.sofrehkhune.com

نظر دهید !!!

نظر شما برای “مربای غنچه گل محمدی”



قالب وردپرس  php shell indir